RODITELJI OPREZNO S EKRANIMA, VAŽNO JE DA SE DJECA KREĆU

Vjerujem da će vam jedan od velikih izazova ovih dana kao roditelju biti upravo tema djeca pred ekranima. U tu svrhu pišem nekoliko smjernica i savjeta jer je važno da dijete ne provede pasivno vrijeme pred ekranom.

  1. Svakako obratite pozornost da ne nudite opciju ekrana vrlo ranoj dobi djece ispod 2 godine. Štetnosti su ogromne i pogađaju sve aspekte djetetova razvoja.
  2. Obratite pažnju na količinu vremena koju dijete provede gledajući crtiće ili igrajući neke igre. Za starije predškolce svakako ne bi trebalo dnevno biti više od sat i pol, ali raspoređeno tijekom dana što znači za mlađu djecu još kraće.
  3. Važno je da imate nadzor nad sadržajem koji djeca biraju, a još bolje što im možete sami ponuditi kvalitetne i edukativne sadržaje koji će im svakako koristiti u učenju i razvoju. Neke prijedloge imate i na na zajedničkom Padletu pa nas i dalje svakako pratite na linku https://padlet.com/cigrahypo/rwh81t78uu6w.
  4. Odlična protuteža vremenu provedeno pred ekranom može biti bilo koja fizička aktivnost djeteta što bi bilo idealno kombinirati s ostalim aktivnostima u danu. U tu svrhu predlažem bilo kakve igre s loptom/lopticama, poligone koje možete sami izgraditi doma te druge slične fizičke aktivnosti.

 

Sretno i veselo u prirodu, želi vam Čigrin tim

Podjeli